Rasbeschrijving

Eigenschappen:Een semi-gedrongen lichaam met een gebogen rug.
Lichaamsbouw:Middelgroot
Vacht:Kort
De vacht is glanzend en zeer dicht ingeplant, dichter dan bij de meeste andere kattenrassen. Ze voelt aan als satijn en omdat een ondervacht ontbreekt, ligt het haar dicht tegen de huid. Door het ontbreken van de ondervacht is ze soms ook geschikt voor mensen met een allergie voor katten.
Kleuren:Donker zilverblauw. Aan de wortels is het haar lichter en het kleurt naar de haarpunten toe donkerder.
Elke haarpunt heeft een zilveren tint, wat een heel bijzonder effect geeft.
Aftekeningen:Geen
Kop:De kop is frontaal bekeken hartvormig en dat effect wordt nog versterkt door de lijn van de wenkbrauwen.
Ogen:De volwassen Korat heeft groene ogen, Ze maken een nogal ronde indruk als de kat alert is, maar ze zijn onmiskenbaar oosters van vorm en enigszins schuin ingeplant.
Jonge dieren mogen ook amberkleurig ogen hebben, omdat het twee tot zelfs vier jaar kan duren voordat de uiteindelijke oogkleur zich ontwikkeld heeft.
Oren:Grote oren met ronde bovenkant, breed aan de basis en weinig haar, vooral aan de binnenkant.
Poten:Kleine voetjes met donkerblauwe of lavendelkleurige voetkussentje. De voorpoten hebben vijf tenen en de achterpoten vier.
Staart:Middelgrote staart met een rond puntje. Een zichtbare knik is niet toegelaten, hoewel dat in het land van oorsprong helemaal anders geïnterpreteerd wordt.
Gewicht:Poes gemiddeld 3 kg
Kater gemiddeld 3.5 à 4 kg
Erfelijke ziekten:Er komen twee verschillende vormen van erfelijke ziekten voor bij Korats in Europa en Amerika: Gangliosidosis, afgekort GM1 en GM2.
Omdat Korats over gehele wereld onderling sterk verwant zijn -ze zijn zo zeldzaam dat niet verwante bloedlijnen bijna onmogelijk te vinden zijn- is het zeker dat er erfelijke dragers van deze ziekten in de gehele Koratpopulatie voorkomen.
Bijna al de Koratkatten die momenteel voor de fok gebruikt worden zijn getest op GM1 en GM2.